Omkijken naar elkaar

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je niet voor jezelf af

Heb je het huis van jouw dromen gevonden? Is dit een koopwoning of een huurwoning? Kijk dan ook naar belangrijke zaken die je moet regelen. Zo kan het verstandig zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Wat is het voordeel van deze verzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat jouw nabestaanden niet achterblijven met een financiële situatie die zij alleen niet kunnen opvangen. Als je overlijdt, keert de verzekeraar namelijk een bedrag uit. Hiermee kan in ieder geval (een deel van) de hypotheek worden afgelost of de maandlasten van worden betaald. De kans is hierdoor groter dat jouw nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen. De hoogte van het bedrag dat je van de verzekeraar ontvangt, hangt af van de verzekering die je hebt gesloten.

Is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Niet alle hypotheekverstrekkers vragen je om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Wil je een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie? Dan is het handig om te weten dat het al sinds 1 januari 2018 niet langer verplicht is om deze verzekering af te sluiten voor een hypotheek met NHG.

De overlijdensrisicoverzekering samengevat:

  • Je sluit de overlijdensrisicoverzekering af voor een vaste looptijd. De looptijd zullen we samen bepalen en is afhankelijk van veel zaken die we door zullen nemen.
  • Tijdens deze looptijd van de verzekering betaal je steeds hetzelfde bedrag aan premie. Meestal betaal je de premie per maand.
  • Je bepaalt zelf welk bedrag je wenst te verzekeren. Natuurlijk helpen wij je met het maken van deze keuze.
  • Is er tijdens de looptijd een overlijden? Dan wordt het afgesproken bedrag éénmalig uitgekeerd.
  • Is er geen overlijden tijdens de looptijd? Dan keert de verzekeraar niets uit en vervalt de overlijdensrisicoverzekering op de einddatum.