Adviestraject

Adviestraject, hoe ziet dit eruit?

Kennismaking
Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we elkaar leren kennen. Op deze manier kun jij ervaren hoe wij werken en ontdekken of we goed bij elkaar passen.

We bespreken de dienst of het product zorgvuldig, zodat jij het goed kunt beoordelen. Ook lichten we de aard en reikwijdte van onze dienstverlening toe, evenals de wijze waarop de adviseur wordt beloond. We delen onze belangen die invloed kunnen hebben op de dienstverlening aan jou, en we bespreken de kosten die je betaalt voor onze dienstverlening. Uiteraard blijft dit eerste gesprek volledig vrijblijvend.

Inventariseren
Het lijkt soms alsof we alles van jou willen weten en overal een kopie van willen hebben. Maar om jou goed advies te kunnen geven, hebben we veel informatie nodig en bouwen we een dossier op.

Ons advies is gebaseerd op de informatie die jij zelf aan ons verstrekt. Voor een goed advies is het belangrijk dat deze informatie klopt. Soms zijn bewijsstukken nodig, zodat wij kunnen aantonen dat ons advies geschikt is. Het kan ook zijn dat we informatie moeten controleren, bijvoorbeeld de voorwaarden van eerder afgesloten producten. Die kunnen namelijk net wat anders zijn dan je zelf denkt. Uiteindelijk kies jij zelf of je ons advies opvolgt. Als je ervoor kiest om dat niet te doen, bespreken we de risico’s en consequenties. Zelfs als je ons advies niet opvolgt, kunnen er kosten aan ons verschuldigd zijn.

Analyseren
We maken een analyse van jouw persoonlijke financiële situatie. Wat gebeurt er bij overlijden, werkloosheid of als je eerder met pensioen gaat? Daalt je inkomen dan, waardoor de maandlasten van je hypotheek en andere uitgaven in gevaar komen? Is het wellicht verstandig om je hiervoor te verzekeren? We houden ook rekening met de lopende verzekeringen, voor zover die bij ons beschikbaar zijn. Alleen met alle gegevens zijn we in staat om een goed advies te geven.

Persoonlijk advies
We nemen samen het adviesrapport door, waarin staat hoe we tot het advies zijn gekomen. Daarna volgt het tekenen van de hypotheekofferte, het tekenen van de offertes voor levens- en woonlastenverzekeringen, en het tekenen van de serviceovereenkomst (indien van toepassing). Ook de offertes voor schadeverzekeringen worden ondertekend.

Nazorg
We controleren alle notariële stukken, zodat je zeker weet dat alles in orde is voordat je je handtekening zet. We gaan met je mee naar de notaris op het moment dat je de sleutel van je nieuwe woning krijgt. We geven uitleg over de verdere gang van zaken, zoals de voorlopige teruggave en het eerste keer afschrijven van je hypotheeklasten.